top of page
IMG_3198.jpeg

Veel gestelde vragen van onze  klanten

Zie onze antwoorden hieronder over veel gestelde vragen

Droogtijd Stukwerk

De droogtijd van van stucwerk is afhankelijk van diverse factoren. 

Een stelregel die wij in de meeste gevallen aanhouden voor de droogtijd van stukwerk is 1 mm per dag. Dus heeft u gekozen voor traditioneel stukwerk waarvan de laagdikte 10 mm is, dan is de droogtijd +/- 10 dagen. Voor dunpleister op wanden van nieuwbouwwoningen geldt dezelfde regel en is vaak binnen 2 dagen volledig uitgehard en klaar voor het latex spuitwerk.

Het is natuurlijk mogelijk dat het stukwerk door omstandigheden niet zo snel droogt als verwacht. Wacht daarom altijd met het sauzen of latex spuiten nadat er geen natte plekken meer te zien zijn in het stucwerk.

Scheuren in stukwerk

Een goede stukadoor zal er alles aan doen om scheurwerk in het stukwerk te voorkomen, echter is dit niet altijd zo makkelijk als het klinkt.

Scheuren in stukwerk ontstaan in de meeste gevallen door de werking van de constructie van een woning. Dit treedt voornamelijk op als er grote temperatuur verschillen ontstaan. De meest voorkomende scheurvorming zijn die in een aanbouw of uitbouw, maar ook in nieuwbouwwoningen wil dit helaas voorkomen.


Waarom is het aangeraden om gaasband gebruiken? Trillingen en bewegingen kunnen ervoor zorgen dat het stukwerk scheurt, door gaasband te gebruiken verminder je de kans dat dit gebeurt. Het gaasband fungeert als wapening in het stukwerk, vandaar dat het ook wel wapeningsband of wapeningsgaas wordt genoemd.

BTW tarief stukwerk

Voor woningen ouder dan > 2 jaar  zowel voor stukken en schilderen hanteren we een BTW percentage van 9%.

Voor nieuwbouw woningen en woningen jonger dan < 2 jaar zowel voor stukken en schilderen hanteren we een BTW percentage van 21%.

Wat is dunpleister ?

Bij de oplevering van nieuwbouw woningen heeft u behoefte aan een stukadoor met ervaring die u voorziet van een snelle en strakke afwerking van uw wanden. Het traditionele, dikkere stukwerk is overbodig bij het afwerken van wanden in nieuwhuis woningen. Dunpleister stukken levert niet alleen mooi en strak resultaat op maar, het is ook nog eens een stuk sneller en daardoor ook goedkoper. 

bottom of page